Hemp Home, de weg naar morgen

Met Hemp Home kan je prefabuleus bouwen, innovatief renoveren en vragen om advies voor bouw en renovatie projecten.

100% natuurlijk
0% afhankelijk
100% recycleerbaar

>> Ontdek onze Hi-line services

Hemp Home bouwt bio-ecologisch

Kalkhennep is uiterst duurzaam en milieuvriendelijk omdat tijdens de productie en ontginning van dit bouwmateriaal geen CO2-uitstoot wordt gegeneneerd. En plus is kalkhennep recycleerbaar en gezond. Het laat zelfs op het einde van de levenscyclus geen schadelijke stoffen achter.

Kalkhennep heeft alles in huis om een goed geïsoleerde, energiezuinige woning te bouwen. De uitmuntende thermische eigenschap maakt het ideaal om het als ruwbouwmateriaal te gebruiken voor een bijna-energieneutrale (BEN) woning, de nieuwe standaard in 2020. Ook qua geluidsisolatie scoort kalkhennep zeer goed.

Kalkhennep zorgt voor een natuurlijke vocht- en warmteregulering in jouw woning. Door de damp-open constructie wordt een ademend binnenklimaat verkregen met een voortdurende en stabiele vochtbuffer en geen condensatieproblemen. Je moet geen gekke toeren uithalen om een aangenaam en gezond binnenklimaat te creëren, vrij van schadelijke stoffen. Een minimum aan technieken of ventilatiesystemen volstaat.

Kalkhennep zorgt voor uiterst solide gebouwen. Het brandt niet, rot niet en is weerbestendig. Hoe kan dit? Het houtskelet zorgt voor de structuur terwijl de kalkhennep zorgt voor de stevigheid en de isolatie. Een veiligere gezonde woning bestaat er niet.

Kalkhennep beperkt niet in architecturale mogelijkheden. Ze zijn quasi onbeperkt. Dit geldt zeker ook qua binnen- en buitenafwerking waar de mogelijkheden oneindig zijn.

Bouw met Hemp Home!

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x