08 september 2017

Waar is het dak gebleven?

Het is nog steeds zo: de Belg leeft met een baksteen in zijn maag. We willen graag ons eigen huis, in onze stijl gebouwd en daarbij streven we allemaal naar hetzelfde: een alleenstaande woning, met een zuid-gerichte tuin en groot, vooral groot. Jammer genoeg eindigen heel wat mensen dan eerder met een baksteen op hun maag.

Want heb je jezelf al eens de vraag gesteld: heb je wel al die ruimte echt nodig om goed te leven? Is het hem waard om je zuur verdiende centen in leegstaande ruimtes te steken? Bouw je wel naar wat jij echt nodig hebt of is er daar toch een percentage bij voor 'anderen'?

Het is een algemene tendens in veel landen aan het worden dat men kleiner woont, terug de natuur intrekt en zijn centen in intenser leven stopt in plaats van in bakstenen. Men gaat de woning praktischer indelen waardoor men ruimtes nuttiger gaat besteden zonder in te boeten aan comfort en zo toch heel wat centen uitspaart.

Net om die indeling juist en geheel volgens jouw leefwijze in te delen, werk je best samen met een interieurarchitect. De afgelopen jaren kwamen wij zo regelmatig in contact met Cindy Tirry van CITI Interior Designer te Gent.

En zij verbouwt nu haar eigen woning te Gent. Deze dateert uit 1891 en heeft een beschermde gevel waarachter de prachtige B&B O'Lit de l'O schuil gaat.

Gent is gekend als voorloper van bewuster en verantwoorder leven: verpakkingsloze winkels op de hoek, veganistische en vegetarische restaurants, auto-delen, etc..

Cindy en haar partner passen het bewuster en doordacht wonen zeer goed toe: de kelder wordt de slaapkamer (dit was vroeger de keuken), de eerste verdieping wordt werkruimte en de tweede verdieping is de leefruimte.

Raar zeg je? Neen hoor, als je het magnifieke zicht over de stad ziet, de ruime lichtinval in de kamer en het open gevoel, dan zal je goed begrijpen waarom ze dit doen en beamen dat ze het bij het rechte eind hebben.

Wij zorgden de afgelopen weken voor nog wat extra lichtinval :-).

Op 1 dag haalden wij het volledige dak eraf en bouwden een nieuw met dakisolatie in kalkhennep.

De bouwheer en -dame kiezen niet alleen voor praktisch en comfortabel wonen. Ze voegen er ook nog eens gezond, goed geïsoleerd en energiezuinig aan toe.

Bouw met Hemp Home!

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x