12 mei 2017

Fotostudio Bastiaan Image te Nossegem

Vandaag kon je ons vinden in Nossegem, een dorpje in Zaventem. Wat zijn we daar in hemelsnaam gaan doen?

We werden onlangs gecontacteerd door Bastiaan Blockmans, fotograaf van beroep. Hij en zijn gezin willen een fotostudio aanbouwen aan hun ouderlijk huis en willen dit bewust doen. Of hij hiervoor bij ons aan het juiste adres is? Natuurlijk ben je dat Bastiaan en zo belandden we op een mooie lentedag, op een bankje in zijn tuin.

Hij laat ons zijn plannen zien en vertelt ons zijn dromen en hoe heerlijk, we hadden onmiddellijk connectie.

Bastiaan , zoon van William Blockmans wijlen gekend en geliefd schepen van Zaventem, koos initieel voor traditioneel bouwen. Ze waren startensklaar. Maar het pijnlijke verlies van zijn vader zette zijn leven op zijn kop. De bouwplannen van zijn fotostudio belandden in de diepvriezer. Het hoofd en het hart stonden in een andere modus.

De tijd heelt alle wonden, wordt gezegd en een jaar later nam de familie Blockmans voorzichtig terug de bouwplannen erbij. Door de hoge noodzaak aan een nieuwe fotostudio was traditioneel bouwen te traag geworden voor hen. Daarom zouden ze voor snelbouwformules kiezen. Een bezoek aan een bouwbedrijf van modulewoningen stond op de agenda.

Bij het betreden van de fabriek, overviel hen een chemische geur. Het bleek de PUR te gaan die verwerkt was in de net afgewerkte soort van dozen. Het harde Polyurethaan-schuim (PUR) gebruikt men om o.a. woningen te isoleren. Het is heden ten dage niet uit de bouwsector weg te denken. Beiden hadden dezelfde reflex: is dit wel gezond en zijn wij bereidt om onze 2 kinderen hierin groot te brengen?!

Het was stil in het naar huis rijden. Dit voelde voor hen niet goed aan. Bastiaan had ondertussen een artikel gelezen van Louis Verschoor in de Nederlandse Volkskrant. Hij geeft aan dat PUR weleens het nieuwe asbest kon zijn. Beslist! Tijd om uit te kijken naar een goed maar vooral gezond alternatief voor dit bouwelement.

Zij verdiepten zich in isolatie op basis van hooi, schapenwol, lazen heel wat vakliteratuur en gingen naar bouwbeurzen. Op zo'n beurs bleven ze hangen aan de stand van Mathieu Hendrickx, eigenaar van Hemp in a Box. Ze werden, na een bezoek aan zijn bedrijf in Herzele, begeesterd door de efficiëntie van kalkhennep en zijn talrijke toepassingen en voordelen. Maar vooral werden ze overtuigd dat er maar één juiste methode is om een bio-ecologische woning te bouwen: bouwen met kalkhennep.

Enkele weken later kruiste hun pad opnieuw met Mathieu op een meeting van BNI, dit staat voor Business Network International dat ondernemers via het principe van geven loont omzet laat genereren. De leden van deze netwerkorganisatie dienen een ethische code te respecteren en dit gaf Bastiaan vertrouwen. Mathieu bracht ons in contact en zo komt het dat wij heerlijke biologische lindebloesemlimonade drinken onder deze mooie boom.

Samen hebben we dezelfde ambities: onze planeet verzorgen en onze wereld in beweging zetten naar een ecologische levensstijl. Neen geen geitenwollensokkengedoe, gewoon wat bewuster gaan leven. En zoals met alles moet je beginnen bij jezelf. Bastiaan en zijn gezin besloten daarom om als ambassadeur van bouwen met kalkhennep naar voren te treden. De nieuwe fotostudio, Bastiaan Image, gelegen in de Namenstraat nr 17 te Nossegem zal het toonvoorbeeld van gezond bouwen zijn.

Dank je Bastiaan voor je goedheid en de kansen. We zijn trots jou als bouwheer te mogen verwelkomen.

Bouw met Hemp Home!

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x